«Дні Пінзеля» пройдуть у Бучачі, де творив відомий скульптор

«Дні Пінзеля» пройдуть у Бучачі, де творив відомий скульптор

Укрінформ
У старовинному містечку Бучач на Тернопільщині готуються до проведення "Днів Пінзеля", які розпочнуться на початку червня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мета акції - популяризація  мистецької спадщини всесвітньовідомого скульптора XVIII ст. Іоана Георга Пінзеля, який жив і творив у Бучачі.

«Таку культурно-мистецьку імпрезу на початку червня проводимо уже кілька років поспіль. Хочемо привернути увагу гостей нашого міста, зрештою і місцевих жителів до багатющої спадщини Пінзеля, його робіт, поширити інформацію про творчість цього скульптора, у  деякій мірі нагадати про середовище духовності, в якому він творив», - розповів кореспонденту агентства координатор проекту, митець і музикант Віктор Гребеньовський.

За його словами, цьогорічні «Дні Пінзеля» розпочнуться у костелі Внебовзяття Богородиці, де збережені окремі зразки творчості Пінзеля. 

Там же презентуватимуть другий мистецький фотоальбом Віри Стецько «Таїна Пінзеля» та покажуть документальний фільм «Таїна Пінзеля – від Бучача до Лувру». У храмі звучатиме і концерт камерного ансамблю Хмельницької філармонії та заслуженої артистки України Фатіми Чергіндзії.

Опісля в Арт-дворі туристам і гостям свята покажуть авторську колекцію одягу «прет-а-порте» арт-студії Івони Лобан «Пінзель. Львів. Бароко»

Читайте також: На Тернопільщині запускають мистецький проект «Під Зорею Пінзеля»

Також відкриють виставку художників Львова та Тернополя, присвячену Пінзелю.

А мистецтвознавці дискутуватимуть про перспективи відновлення скульптур Пінзеля на міській ратуші. 

У програмі днів також екскурсія в село Рукомиш, де зберігається фігура св.Онуфрія роботи Пінзеля, літературно-мистецькі зустрічі у кав’ярні, концерт камерного ансамблю Тернопільської філармонії, нічна літературна мандрівка Бучачем “Шляхами Пінзеля” та світлове шоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-