Чернівецька область зробить ставку на подієвий туризм

Чернівецька область зробить ставку на подієвий туризм

Укрінформ
У Чернівецькій області затверджено календар туристичних заходів на 2018 рік, відповідно до якого планують розвивати подієвий туризм. 

Про це розповів начальник відділу з питань туризму Чернівецької ОДА Володимир Фурдига в інтерв’ю Zruchno.Travel

"Фестиваль "Ми любимо Буковину, бо вона того варта" на Томнатику – це одне з наших традиційних свят, також плануємо провести фестивалі "Застановська юшка" і "Хотинська юшка", а ще в цьому році до Чернівців повертається фестиваль "Червона рута". Разом з Чернівцями готуємо "Свято вуличної музики". Воно пройде в травні на площах і вулицях міста. Участь може взяти кожен, хто бажає просто вийти на вулицю і зіграти для друзів і перехожих, хто небайдужий до музичних експериментів", – сказав Фурдига.

Читайте також: У Чернівцях можна пошукати печерні перлини

Крім того, цього року в області пройде низка спортивних заходів. Так, в серпні планується провести чемпіонат Європи з рогейну (вид спорту, близький до спортивного орієнтування). Також в Чернівцях відбуватиметься етап чемпіонату Європи з мотокросу.

За словами Фурдиги, на розвиток туризму в регіоні цьогоріч виділено 500 тисяч гривень. Однак це не остаточна сума – цікаві проекти або заходи можуть бути профінансовані додатково.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-