Прикарпатські ведмеді вийдуть в онлайн

Прикарпатські ведмеді вийдуть в онлайн

Укрінформ
У Галицькому національному природному парку, що в Івано-Франківській області, встановили веб-камеру для спостереження за ведмедями.

Посилання на веб-трансляцію обіцяють розмістити на сайті нацпарку, щоб всі охочі мали змогу познайомитися з дозвіллям клишоногих, повідомляє "Репортер"

У Галицькому НПП пояснюють, що веб-камеру встановили за ініціативи німецької вченої. Вона досліджує, як почуваються та поводяться ведмеді, яких перевели з клітки у вольєр в лісі, й вестиме за ними спостереження через веб-камеру.

Як зауважив заступник директора з наукової роботи Галицького НПП Володимир Бучко, чотири ведмеді, які нині перебувають в парку, народжені в неволі, тому в дику природу їх випускати не можна.

Читайте також: У прикарпатському центрі реабілітації тварин відсвяткували день народження ведмедів

"Якщо їх випустити, то вони так сім'єю і ходитимуть по ближніх селах і робитимуть збитки людям. Діна – найстарша. Їй близько 20 років. Її син – Мир. Ще є Надія. Мир і Надія мають чотири роки. Їх так назвали, коли почалася війна ,– з надією на мир. Маші – шість. В сплячку ведмеді не впадають через м'які зими. Навіть в дикій природі тепер ведмеді не залягають", - розповів Бучко.

Привезли тварин у серпні минулого року із зоопарку Херсона. На території вольєру обладнали вісім годівниць. В окрему колоду заливають сири і йогурти, в годівниці – горіхи, щоб ведмеді самі їх діставали.

Фото: report.if.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-