Фахівці зафільмували рідкісних білих жирафів у Кенії

Фахівці зафільмували рідкісних білих жирафів у Кенії

Відео
Укрінформ
У Кенії вперше записали на відео двох сітчастих жирафів рідкісного білого забарвлення. Унікальні кадри вдалося зробити співробітникам організації з охорони природи.

Мати й дитинча страждають на генетичну мутацію під назвою лейкізм, що викликає втрату пігментації зовнішнього покриву у тварин, але водночас, на відміну від альбінізму, вона не змінює колір очей, повідомляє The Guardian.

Рейнджерам про білих жирафів, які перебувають у заповіднику "Ішакбіні" в окрузі Гарісса на північному сході країни, розповіли місцеві жителі.

Відзняте зоозахисниками відео стало третім свідченням існування білих жирафів у природі. Так, у березні 2016 року білого жирафа помітили в тому ж кенійському заповіднику в Гаріссі, за два місяці до того в Танзанії в національному парку Тарангире також бачили молоду самку жирафа з лейкізмом.

Читайте також: Купання білого лося: в Швеції зняли унікальні кадри

За оцінками фахівців, у дикій природі мешкають 8500 особин підвиду сітчастий жираф. Вони живуть в Сомалі, Ефіопії, Південній і Північній Кенії.

У грудні минулого року за рішенням Міжнародної спілки охорони природи (IUCN) через неухильне скорочення популяції жирафів на Землі ці тварини отримали в Міжнародній Червоній книзі статус таких, що перебувають "в уразливому положенні". Раніше вважалося, що для них існує найменша загроза зникнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-