Цьогоріч Укрзалізниця запустить поїзд Одеса – Кишинів

Цьогоріч Укрзалізниця запустить поїзд Одеса – Кишинів

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» спільно з Молдовою запустить поїзд Одеса – Кишинів до кінця 2017-го, а наступного року планує відкрити маршрут до Румунії.

Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

За словами т.в.о. голови правління відомства Євгена Кравцова, залізниця Молдови вже підготувала рухомий склад для маршруту Одеса – Кишинів, оновила вагони.

Також планується призначення нових поїздів за міжнародними напрямками.

«Ми спостерігаємо пожвавлення перевезень у міжнародному сполученні і будемо розвивати його. Наразі працюємо над новим безпересадковим маршрутом Мукачево-Будапешт, розвиватиме напрямок Ковель-Хелм при зростанні пасажиропотоку. Наступного року запустимо поїзд в напрямку Румунії», – повідомив Кравцов.

Читайте також: Кабмін схвалив фінплан Укрзалізниці: квитки не дорожчатимуть

Він зауважив, що у пріоритеті також розвиток маршрутів внутрішніх пасажирських перевезень, щоб охопити більшість населених пунктів та зробити зручними пересадкові вузли-станції.

«Наша мета – з’єднати обласні центри, такі як Черкаси, Чернігів, покращити сполучення з Житомиром, розвивати маршрути зі Львова. У перспективі буде запроваджено маршрути Ужгород – Лисичанськ, Івано-Франківськ – Костянтинівка – це дозволить надійно сполучити Донбас із центральними та східними регіонами країни. Значно вдосконалимо сполучення Наддніпрянщини: Дніпро та Запоріжжя отримають нове якісне сполучення. Загалом ми надамо українцям значно більше можливостей подорожувати країною, пізнавати її», – зазначив Кравцов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-