Найспокусливіші фестивалі вересня: деруни, крафтове пиво та океан кави

Найспокусливіші фестивалі вересня: деруни, крафтове пиво та океан кави

Укрінформ
Цього місяця в регіонах України є три гастрономічні події, варті вашої уваги 

Літня спека минула, за вікном — лагідний вересень, який дає полегшено зітхнути і навіть запрошує дозволити собі подорож. Принаймні, цього місяця в регіонах України є три гастрономічні події, варті вашої уваги. Це фестиваль дерунів у Коростені, пивний фест на Закарпатті та найбільша подія кавової індустрії - Lviv Coffee Festival!

СМАЧНИЙ ДЕНЬ ТРЬОХ ДЕВ’ЯТОК

Як повідомляє офіційний сайт Коростеня, 9 вересня IX Міжнародний фестиваль дерунів проходитиме в тематиці «Смачний день трьох дев’яток»: ІХ Фестиваль 9-го числа 9-го місяця. 

Місце дислокації незмінне — міський парк у Коростені Житомирської області.

Відвідувачам пропонують насичену програму. Звісно ж, це насамперед дегустація дерунів, рецептів яких налічується понад десяток і які смажитимуть у присутності учасників свята.

Організатори обіцяють конкурс на найкращий дерун, змагання з Дерунярського триборства, змагання на найбільшу кількість продегустованих дерунів (тут головне — залишитися живим!), конкурс на кращий твір про деруни, найкращий транспарант, що прославляє деруни, та найкращий відгук переможцю.

На фестивалі діятиме школа дерунярства, де кожен охочий зможе приготувати коронну фестивальну страву під керівництвом досвідчених кухарів. Звісно ж, буде і традиційний уже майстер-клас із приготування дерунів від мера міста.

Картопляну фієсту доповнюватимуть різноманітні музики та танцюристи, і варто зауважити, що це вкупі з майстрами та чудовою природою парку щороку робить свято неперевершеним!

ДЕСЯТЬ КРАФТОВИХ БРОВАРЕНЬ І КРУМПЛІ НА ШПОРІ

З 15 до 17 вересня в Мукачеві проходитиме найбільший пивний фест "Варишське пиво", де  буде представлена продукція десяти найкращих крафтових броварень Закарпаття.

Фото: Mukachevo.net
Фото: Mukachevo.net

Фестиваль ставить за мету відновлення пивних традицій Закарпаття, започаткованих ще князем Ференцом Ракоці ІІ у 1701 році. Саме тоді цей поважний господар підписав грамоту про заснування пивоварні в селі Подгерінг (Підгоряни, район Мукачева). З 1728 року її продовжили графи Шенборни.

Свято відкриє міський голова Андрій Балога, який «відкоркує» бочку спеціально звареного пива «Фестивальне».

Годувати гостей фестивалю будуть 8 ресторацій і шеф-кухарів, які розробили тематичне пивне меню: курячі крильця, баранячі і свинячі ребра, крумплі на шпорі, перепілки смажені й копчені, ковбаски, рулька, гурка, свинячі вушка, овочі на грилі, овочі у фритюрі, кнедлики з соусами і гарнірами, тушкована капуста (сегединський гуляш), м'ясні нарізки, мариновані закуски, рибні і сирні палички, в'ялена, копчена, сушена риба і раки тощо.

У межах фестивалю будуть проведені пивні олімпійські ігри з різними конкурсами та змаганнями.

До речі, на пивне свято можна йти з дітьми. Щоби вони не заважали дорослим насолоджуватися авторськими сортами пива, для молодшого покоління облаштують спеціальний майданчик, де відбуватиметься театралізоване дійство, проводитимуться ігри, конкурси тощо. 

ВСЕ НАЙКРАЩЕ, ЩО Є У КАВІ 

Якщо ви — справжній кавоман, то на 21-24 вересня можете спланувати поїздку до Львова, де відбудеться найбільша подія кавової індустрії - Lviv Coffee Festival

Чотири дні поспіль на Музейній площі та проспекті Свободи презентуватимуть  все найкраще, що є у каві та до кави. Зокрема, у межах фестивалю, який, до речі, проходитиме 11-й рік поспіль, діятимуть виставки обладнання та аксесуарів для кавової індустрії, відбуватимуться численні чемпіонати бариста. Вони обіцяють бути не менш «гарячими», ніж чорний напій. Адже погодьтеся, - приготувати 4 еспресо, 4 капучино, 4 авторські напої - і це все за 15 хвилин з цікавими і професійними розповідями про себе та каву — завдання не з простих!

Там, де кава - там еклери, впевнені організатори свята. Саме тому в програмі - конкурс "Найкращий еклер Львова" та ІІ Міський День Еклерів.

“Будемо готувати, пригощати еклерами, одним словом, зробимо справжній еклерний рай”, - спокушають організатори.

Оскільки велосипед стає невід’ємною частиною міського простору Львова, організатори свята пропонують мешканцям міста та гостям «Кавову ВелоМИЛЮ». Остання об’єднає понад 500 велофанів та кавоманів, які почнуть суботній ранок на площі Музейній з горнятка кави і проїдуть старовинними вулицями Львова. Між іншим, усім охочим велосипед пропонують в оренду.

Під час фестивалю відбудеться грандіозний Кавовий ярмарок, на якому найкращі кав’ярні міста запропонують найсмачніші сорти кави з усього світу, ексклюзивні кавові коктейлі та солодощі до кави. На час свята кав’ярні облаштовують міні-версії своїх закладів просто на Кавовому Ярмарку.

Минулого року Кавовий ярмарок був рекордним, зібрав 50 найкращих кав'ярень та кавових виробників, які представляли фірмові рецепти кави та солодощі гостям свята. 

Чи подолає фестиваль свій рекорд? Про це буде відомо вже незабаром! 

Ольга Коростельова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-