Реконструйований термінал D “Борисполя” зможе приймати до 10 тисяч пасажирів на годину

Реконструйований термінал D “Борисполя” зможе приймати до 10 тисяч пасажирів на годину

Укрінформ
Центральну частину терміналу D (процесор) реконструюють до кінця літа 2018 року, що дасть змогу обслуговувати до 10 тис. пасажирів на годину.

Про це заявив під час прес-туру заступник генерального директора міжнародного аеропорту "Бориспіль" з операційної діяльності Микола Корніяка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було прийнято рішення про розширення процесору терміналу D. Розширення планується з наступного року. На сьогодні триває відбір підрядної організації, яка здійснюватиме проектування. Плануємо розпочати будівельні роботи наприкінці другого-початку третього кварталу 2018 року", - сказав Корніяка.

Читайте також: У "Борисполі" пояснили, як аеропорт втратив би 2 мільярди через Ryanair

За його словами, пропускна спроможність терміналу збільшиться на 4 тис. пасажирів на годину.

"В цілому нам це дасть підвищення пропускної здатності плюс 4 тис. пасажирів на годину. Існуючий процесор на сьогодні дозволяє нам обслуговувати 6 тис. пасажирів. Тобто, ми зростемо до 10 тис. пасажирів на годину", - заявив він.

Корніяка повідомив, що загальна площа добудови складе близько 25 тис. м кв.

Добудова матиме "три або чотири рівні залежно від проектного рішення".

На першому поверсі буде розташовано зону отримання багажу, комерційні зони та офісні приміщення. На другому - також офісні, побутові та приміщення для персоналу.

"Третій рівень - це реєстрація, пункти контролю на авіаційну безпеку та пункти паспортного контролю", - розповів Корніяка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-