Відпочинок по-бердянськи: пляжі на вибір і величезне колесо огляду

Відпочинок по-бердянськи: пляжі на вибір і величезне колесо огляду

Фоторепортаж
Укрінформ
На початку липня Бердянськ, що на Запоріжжі, очолив топ-10 напрямків для відпочинку в Україні. Рейтинг оприлюднила компанія Google Україна на основі пошукових запитів українських користувачів.

Чим так приваблює українців курорт на північному узбережжі Азовського моря, дивився фотокореспондент Укрінформу.

Бердянськ – серце Азову. А ще – місце відпочинку, в якому пляжні атракції та лікування грязями поєднуються зі спогляданням індустріальних пейзажів від місцевого порту.

Побачивши такий краєвид, відразу можеш і не здогадатися, що там, на горизонті, – курорт.

Найближче до Бердянського морського торговельного порту розташувався Центральний пляж в районі Приморської площі.

Він досить вузький, тож у розпал сезону з колегами за відпочинком доводиться перебувати на закороткій дистанції. Глибина моря теж не вражає – воно тут мілке й не дуже чисте, бо це затока. Місцеві зізнаються, на центральний пляж не ходять за жодних обставин.

Серед розваг тут популярністю користуються пірнання з пірсу.

У воду одночасно занурюються цілими родинами.

Саме незначна глибина, що, крім безпеки, дозволяє гарно прогрітися воді Азовського моря, робить Бердянськ популярним серед сімей із дітьми.

Попри невелику кількість місця на центральному пляжі змога усамітнитися все ж подекуди залишається. Нею користуються поціновувачі пасивного відпочинку й засмагання на березі.

Крім того, своєрідне поєднання мариністичних та індустріальних пейзажів робить місцину привабливою для численних фотосесій, наприклад, молодят.

Вибір пляжів у Бердянську чималий. Для тих, хто бажає насолодитися чистим піском і майже прозорою водою – відпочинок на Бердянській косі. Їх тут три: Ближня, Середня й Дальня. Дістатися можна на маршрутному таксі за 6 грн. Час у дорозі займе 10-30 хвилин – залежно від того, яку косу оберете.

Значна ширина берегової лінії на косі робить її привабливішою і для численних торговців смаколиками.

Крім того, широкий пляж дає змогу розмістити тут чимало активностей. До послуг відпочивальників, наприклад, – стрибки на батуті.

Також туристам пропонують змінити водну стихію на повітряну, політавши на парашуті.

Традиційним є й підкорювання хвиль на "таблетці".

На косі є безліч баз та готелів, але відпочинок у них коштуватиме дорожче, ніж у самому місті. Тому відпочивальники переважно знімають житло ближче до центру, а купатися їздять на косу – 12 км маленького раю на землі. І нехай увесь світ зачекає.

Не пляжем єдиним: після засмагання й пірнання у води Азовського моря туристи відправляються на пошук місцевих пам'яток. Їх у Бердянську – хоч греблю гати. Своєрідною візитівкою міста стала скульптура, присвячена Бичку-годувальнику, – найпопулярніша серед незвичайних пам'яток на Приморській площі та єдина така у світі. Її назва свідчить про особливу любов і повагу городян до цієї рибки.

Також серед найпопулярніших – пам’ятник графу Воронцову, "Жаба, яка душить", пам’ятник сантехніку, крісло бажань, фонтан з макетом Бердянської коси. Якщо ж симпатизуєте Остапу Бендеру, сфотографуватися поруч із пам’ятником "Діти лейтенанта Шмідта" в однойменному парку – справа честі.

Є змога в Бердянську й помилуватися архітектурою пам'яток духовної культури. Серед них – костел Різдва Пресвятої Діви Марії, розташований у північно-західній частині міста. Його збудували 2004 року. Білий готичний храм має пурпуровий дах і дві гострі вежі. Крім щоденних богослужінь, тут часто відбуваються живі концерти органної музики - хорошу акустику надає встановлений у костелі 10-метровий орган.

А у центрі міста – на Троїцькій площі – розташовано храм Святої Трійці.

У Бердянську не можна пройти повз луна-парк на головній площі міста. Його головна "родзинка" – величезне колесо огляду "Міраж" заввишки 50 метрів – як 16-поверховий будинок. Краєвиди, що відкриваються з нього, просто вражають. А сам атракціон захоплює погляд увечері, коли підсвічується всіма кольорами веселки.

Відкрити красу Бердянської затоки можна також, насолоджуючись нічним рандеву на справжній піратській шхуні.

Фото: Дмитро Смольєнко/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-