Мільйони кажанів оселилися в американській печері

Мільйони кажанів оселилися в американській печері

Відео
Укрінформ
Оспівані як герої страшних історій кажани насправді - важлива частина екосистеми, в якій вони живуть. Вони запилюють зернові, винищують шкідників (особливо москітів), їхнє гуано - цінне добриво. А захопливе шоу, яке багато видів кажанів влаштовують вечорами, вилітаючи на полювання з печер, є їх додатковою родзинкою.

Як повідомляє CNN, за 70 миль на південь від Остіна, штат Техас, розташована печера Брекен (Bracken Cave). Тут живе найбільша колонія кажанів у світі - за підрахунками вчених, близько 30 мільйонів.

Щовечора охочі можуть спостерігати, як рукокрилі створіння, немов торнадо, здіймаються в небо, видаючи характерне клацання, щоб не зіштовхнутися з родичами під час польоту.

Вони вилітають зі свого затишного підземного будинку протягом 3-4 годин, а потім відправляються на кукурудзяні і бавовняні поля, щоб поживитися сільськогосподарськими шкідниками.

За словами старшого директора Bat Conservation International Майлі Бейлісс, не варто побоюватися, що кажани вчепляться за волосся або зіткнуться з вами - це все вигадки. Так само, як і твердження, що всі вони переносять сказ.

Кращий час для поїздки до печери Брекен - липень або серпень, коли дні ще довгі, а юне покоління кажанів, що з'явилося на світ у червні, вчиться літати.

Фото: Amusing Planet

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-