Кам’янець запрошує на новий фестиваль

Кам’янець запрошує на новий фестиваль

Укрінформ
У серпні в Кам’янці-Подільському з’явиться арт-майданчик з дерев’яними скульптурами найяскравіших образів кам’янецьких ремісників.

Як повідомляє прес-служба Кам'янець-Подільської міськради, у рамках нового фестивалю "Поділля Woodcraft", що відбудеться 7-17 серпня, на території одного з житлових комплексів буде сформовано мініатюрний парк скульптур, який зможе поповнити скарбничку об’єктів культурного туризму міста.

Також зазначається, що фест передбачає відродження образів майстрів ремісничих цехів, що діяли в Кам’янці. Кожен зі скульпторів-учасників обере та відтворить у дереві висотою 2,5 метри образи годинникарів, гончарів, каменярів, лучників, стельмахів, ткачів чи представників інших професій, що відповідають історичним даним.

Читайте також: На Львівщині накрили рекордний стіл з українськими стравами

До участі запрошені відомі в Україні скульптори з Кам'янця-Подільського, Рівного, Калуша, Івано-Франківська.

Формат заходу передбачає speed carving – швидку різьбу. 12 серпня протягом 2-3 годин майстри вирізатимуть роботи меншого розміру (до одного метра), що стане справжнім видовищем для відвідувачів фесту. Кожна дерев’яна фігура стане окремим лотом аукціону, кошти з якого будуть спрямовано на благодійність.

Також у програмі заходу – мистецькі майстер-класи з ковальства і кераміки, до яких будуть залучені всі охочі гості фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-