Безвіз зачекає: топ-5 місць, де можна позасмагати в Україні

Безвіз зачекає: топ-5 місць, де можна позасмагати в Україні

Фото
Укрінформ
П’ять курортів, які українці обирають для літнього відпочинку.

Арабатська стрілка

Ця коса-півострів, яка відокремлює Сиваш від Азовського моря, є популярним місцем для відпочинку. Вона вважається найдовшою косою у світі, маючи довжину 115 км. Завдяки тому, що море біля берегів Арабатської стрілки неглибоке, її курорти є популярними для відпочинку з дітьми.

Серед курортів Арабатської стрілки – селища Генгорка, Стрілецьке і Щасливцеве.

Будацький лиман

Вздовж узбережжя Чорного моря простягнувся Будацький лиман, також відомий під назвами Шаболат та Будакі. Його відокремлено від моря пересипом. У центрі лиману побудовано міст, який поєднує пересип з курортним селищем Сергіївка.

Затока

Курорт розташовано на двох косах – Будацькій та Кароліно-Бугазькій. Піщаний пляж та неглибоке море, а також близьке розташування двох лиманів – Будацького і Дністровського – зробили Затоку одним з найбільш популярних курортів Чорного моря. Також з 2014 року тут проходить музичний фестиваль Джаз-Коктебель.

Кирилівка

Кирилівка у Запорізькій області є популярним курортом Азовського моря. Це селище розташовано на півострові неподалік від Федотової коси. Курортна зона тут простягнулася на 15 км. Однією з родзинок Кирилівки є найбільший в Україні аквапарк.

Одеса

Ті, хто хоче поєднати відпочинок на пляжі з насиченою культурною програмою, обирають Одесу. Театр опери і балету, філармонія, понад 30 музеїв гармонійно співіснують з санаторіями та пансіонатами. Також в Одесі нещодавно відкрили Стамбульський парк і відреставровані Потьомкінські сходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-