«Шевченківський гай» запрошує на феєричну екскурсію вночі

«Шевченківський гай» запрошує на феєричну екскурсію вночі

Укрінформ
Упродовж 14-16 липня у Львові відбуватиметься традиційний фестиваль «Ніч у Львові».

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, кожен із трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно.

Зокрема, Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького запрошує 14-15 липня на нічну феєричну театралізованому екскурсію «Обрядові забави на Петра».

Як зазначила працівниця етнокультурологічного відділу Соломія Довгань, участь у міському фестивалі «Ніч у Львові» музей бере 11 років поспіль, а власне забави на Петра відбуваються уже вдруге. За її словами, учасниками таких акцій є не тільки львів’яни, але й гості міста, які заздалегідь замовляють квитки і є чи не найактивнішими під час театралізованих дійств.

Екскурсії проводитимуть о 20:30, 21:15 та 22:00 год. Тривалість однієї – 2 години. Вартість – 120 грн.

Читайте також: До "Шевченківського гаю" запустять екскурсійний автобус

Організатори фестивалю запрошують усіх охочих поринути у звичаї та обряди, які були поширені під час святкування Петра. Зокрема, дізнатися про особливості петрівського посту та святих апостолів Петра і Павла у церкві Св. Михаїла (пам’ятка народної архітектури 19 ст.), пройти вузькими стежинами гаю до хати музиканта та під оркестр давніх інструментів поспівати жартівливих пісень – петрівочок.

Дівчата матимуть нагоду завітати на «прочухрини» - веселі посиденьки не без користі, хлопці – помолотити зерно на справжньому боїщі.

До того ж гості заходу зможуть спробувати виготовити масло давнім способом і продегустувати його. Буде й нагода потрапити на озеро, сповнене чарами купальської ночі, та в романтичну фотозону.

Крім того, всім охочим організатори пропонують стати учасником «Петрування» – колоритної забави із вбиранням основного атрибуту свята – вільхи, – з музиками, автентичними танцями, обрядовим частуванням і «чимось» для гумору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-