Під Чорнобилем відтворять стародавній обряд русалок

Під Чорнобилем відтворять стародавній обряд русалок

Укрінформ
У селі Прибірськ, що на Київщині, з 9 до 12 червня триватиме фестиваль "Чорнобиль Renaissance Русалки", присвячений темі дохристиянських вірувань.

Про це заявив організатор заходу Юрій Ягусевіч, повідомляє національний туристичний портал Zruchno.Travel.

"Основна мета нашого фестивалю – це відродження, реконструкція обряду русалок, який був поширений на території Полісся аж до 50-60 років минулого століття. Ми змогли знайти старожилів, які пам’ятають, як проводилися ці старовинні, ще дохристиянські обряди. Молоді актори, студенти, зголосилися відтворити ці ритуали, які стануть центральною подією фестивалю", – розповів Ягусевіч.

Крім того, фольклорні гурти співатимуть русалчині пісні, діятимуть поетична й етнографічна локації, а також сцени сучасної та авангардної музики.

Організатори чекають на гостей з Америки, Польщі, Канади, Білорусі.

Читайте також: У Чорнобилі відкрили хостел на сотню місць

Зазначається, що вперше фестиваль "Чорнобиль Renaissance" відбувся минулого року. Місцеві жителі організували його власними силами, однак вже тоді він привернув увагу понад двох тисяч гостей.

Під час Русального тижня, наступному після Трійці, на Поліссі здавна робили обряди, пов’язані з прощанням із весною, зокрема обряд "Проводи русалки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-