Лубенська Замкова гора запрошує скуштувати крупці

Лубенська Замкова гора запрошує скуштувати крупці

Укрінформ
У неділю, 4 червня, в історичній частині Лубен, що на Полтавщині, відбудеться другий міський фестиваль "Замкова гора".

Про це інформують організатори заходу на сторінці у Facebook.

"Фестиваль "Замкова гора 2017" запрошує зануритися всього за один день у цікаві події: заслухатися якісної музики, наїстися смачних страв, надивитися мистецьких виробів і взяти у цьому всьому особисту учать", - йдеться у повідомленні.

У програмі, зокрема, виставки та майстер-класи від ремісників і художників, показ автентичного одягу, дитячі локації з іграми й розвагами, екскурсії, літературний і музичний майданчики, медитативна зона, фаєр-шоу. Серед музикантів, виступ яких заплановано на фестивалі, – гурт із Вінниці "Женя і Катя", "Шпилясті Кобзарі" з Києва, "Ретровай" зі Львова.

Крім цього, на гостей фестивалю чекатиме етнографічне дійство: своїми фірмовими стравами  пригощатиме етнограф Олена Щербань. Зокрема, можна буде скуштувати  качану кашу (крупці) та взяти участь у майстер-класі з її приготування за старовинним рецептом. Це обрядова каша, яку готували в Полтавській області з кінця ХІХ - в першій половині ХХ століття переважно на весілля, хрестини, а також для святкувань ювілейних дат.

Ті ж, хто цікавляться минувшиною, зможуть спробувати свої сили в історичному квесті.

Вхід на фестивальні локації – вільний. Розміщуватимуться вони за кінно-спортивним комплексом військового містечка Лубен.

Місто Лубни стоїть між чотирма горами — Мгарською, Замковою, Верхній Вал та Лиса Гора. Замкова гора – історична пам’ятка Лубен, де зосереджено щонайменше дві пам’ятки археології – замок князя Ієремії Вишневецького та курган скіфського часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-