Страву з «Енеїди» запивають крафтовим пивом на фестивалі в Тернополі

Страву з «Енеїди» запивають крафтовим пивом на фестивалі в Тернополі

Укрінформ
У Тернополі в рамках фестивалю пива та м'яса готують рекордну кількість оригінальної давньої народної української страви – шпундри – та дегустують різноманітні сорти крафтового пива.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Гастрономічний фестиваль обрав собі назву – «Пиво, м’ясо, файне місто!», – яка говорить сама за себе. Серед фестивальних «родзинок» – приготування шпундри, якою смакував ще герой «Енеїди» Еней. Плануємо приготувати щонайменше 300 літрів такої м’ясної смакоти, тушкованої в буряковому квасі свинини, чим думаємо увійти до національної Книги рекордів України», – розповів кореспонденту агентства ініціатор дійства, автор кількох гастрономічних рекордів, ресторатор Ігор Парій.

Жителі та гості міста можуть не тільки безкоштовно скуштувати призабуту страву, а й продегустувати до двадцяти сортів крафтового пива. Його виготовили за оригінальними рецептами як відомі великі підприємства, так і міні- та домашні пивоварні України.

 «Таким чином згадаємо засновника «Жигулівського» пива Альфреда Фон Вакано, який 12 травня 1846 року народився на Тернопільщини, пізніше переїхав до Самари, заснував там Жигульовську пивоварню, де почав варити «Жигулівське» пиво», - зазначив один із ініціаторів проведення фестивалю крафтового пива, директор туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук.

Поринути у світ крафтового пивоваріння і м’ясних страв тернополяни та численні туристи, які прибули до міста, можуть у суботу й неділю, 13-14 травня, на Козацькому острові та Співочому полі.

Фото на обкладинці: Imago/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-