На схилах популярної серед туристів гори Піп Іван - лавинна небезпека

На схилах популярної серед туристів гори Піп Іван - лавинна небезпека

Укрінформ
В Івано-Франківській області на горі Піп Іван Чорногірський рятувальники провели тест на визначення ступеню лавинної небезпеки. Загроза існує на південних схилах, які прогріваються сонцем.

Про це у Фейсбуці повідомив рятувальник Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту управління ДСНС в Івано-Франківській області Василь Фіцак.

"Працівниками поста було проведено тест на ступінь лавинної небезпеки на Зх. схилі гори, крутизною 35 градусів. Згідно тесту, схід лавини малоймовірний, але необхідно дотримуватись правил безпеки, проте на схилах південної експозиції, які прогріваються сонцем, є небезпека. Так, під час вахти було зафіксовано зрив двох карнизів в перешийку між хребтом та г.Смотрич, та сніговий зсув з урвища під г. Васкул", - написав Фіцак.

За його інформацією, на горі Піп Іван зараз справжня зима. Температура повітря сягає -8 морозу, а вітер – понад 20 м/с. У перші дні березня на гору Піп Іван піднялись 67 туристів, серед яких 2 – іноземці.

Гора Піп Іван Чорногірський (Чорна Гора або просто Піп Іван) - одна з найвищих вершин Українських Карпат. Її висота сягає 2028 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-