Кількість туристів у Києві більшає з кожним роком – Тараненко

Кількість туристів у Києві більшає з кожним роком – Тараненко

Укрінформ
Цього року очікується приріст іноземних туристів більше ніж на 20 %, у порівнянні з минулим роком. 

Про це заявив начальник управління туризму Департаменту економіки та інвестицій КМДА Антон Тараненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За минулий рік Київ відвідали понад 1 мільйон іноземних туристів та понад 700 тисяч внутрішніх туристів. За показниками Держприкордонслужби, це ті туристи та громадяни, які перебували в Києві більше 24 годин. У 2016 році ми вийдемо в похибку +20%, і це буде приблизно 1 мільйон 200 тисяч відвідувачів. А вже у 2017 році ми хочемо залучили понад 1 млн 370 тисяч», - доповів Тараненко.

Він також розповів, що за інтервалом перебування також прослідковується динаміка - 2,2% зростання тих туристів, які залишаються в Києві більше, ніж на дві доби.

Також Тараненко наголосив, що у Києві на 65 % переважає бізнесовий туризм. Серед туристів-іноземців столицю найбільше відвідують мешканці Ізраїлю, за ними – Білорусі, США, Німеччини та Великої Британії.

Відповідно туристичні збори щороку зростають. За словами Тараненко, тільки від перебування у закладах розміщення у 2015 році до міського бюджету надійшло 2,3 млрд гривень, і це враховуючи лише офіційні заклади (45%), усі інші –  апартаменти й хостели, які не є офіційними. Показники інших зборів цього року на сьогодні – 15 млн. грн. – значно вищі за збори під час ЕВРО-2012 – 9,7 млн грн.  

Антон Тараненко наголосив, Київ є абсолютним лідером з туристичного збору серед інших міст України.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-