В Україні розпочали голосування за 7 найкращих історичних міст країни

В Україні розпочали голосування за 7 найкращих історичних міст країни

Укрінформ
В Україні розпочалася акція «7 чудес України: історичні міста та містечка», під час якої всі охочі можуть самі обрати найкращі міста на їхню думку.

Про це заявив керівник акції «7 чудес України» Микола Томенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша мета зробити крок до менш розкручених брендів, за межі столиці та обласних центрів, або об’єктів, які є загальновідомими. Ми створили нову акцію – «історичні міста та містечка». Слово «історичне» ми тлумачимо в широкому контексті: це й історія міста, й історико-архітектурне обличчя, і збереженість пам’яток у цьому місті, це і певна туристична інфраструктура», - зазначив він.

Ще одним фактором він назвав готовність до самоврядування місцевих громад, тобто їх здатність активно готуватися під час акції і презентувати належним чином своє місто.

Томенко також наголосив, що подібні акції створюють поштовх до розвитку туризму, зростання економіки країни, покращення туристичної інфраструктури у містах, а також популяризують український туризм і знайомить туристів з новими цікавими містами.

З 1 червня до 25 вересня кожне місто повинне запропонувати свою презентацію, на яку будуть запрошені не тільки експерти, а й журналісти, які висвітлюватимуть цю подію. Усі українці зможуть обрати з 21 фіналіста від одного до семи своїх фаворитів під час цього ж періоду. Голосування відбудеться на офіційному сайті акції, де можна також детальніше дізнатися про номінантів.

Переможців оголосять 27 вересня, у Міжнародний день туризму, після чого протягом року розпочнеться робота над туристичною промоцією міст, створенням поліграфічної продукції різними мовами та відеоматеріалів.

Також за словами Томенка, найбільше баталій виявилося навколо західної України, де було дуже важко визначити номінанта від області. Він окремо наголосив на туристичному потенціалі Сковородинівки (Харківщина), історія якої пов’язана з творчістю Сковороди, Петриківка (Дніпровська область), де активно розвивається культура петриківського розпису, та Ольвія (Миколаївщина), що славиться своєю античністю.

Наталія Яроповець, КИЇВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-