"Блакитний прапор": У кого найкращі пляжі

Укрінформ
Стали відомі володарі сертифікатів якості пляжів «Блакитний прапор».

Іспанія в черговий раз стала рекордсменом за кількістю отриманих Блакитних прапорів. У 2016 році вона побила власний рекорд, отримавши на 8 прапорів більше, ніж у минулому році.

У Валенсії Блакитним прапором відзначені 125 пляжів, в Галісії — 123, в Каталонії — 98, в Андалусії — 76. На Балеарських і Канарських островах 40 і 45 відповідно. У Галісії престижну міжнародну нагороду отримали 18 портів, у Валенсії — 14, в Каталонії — 24, в Андалусії — 16.

На Балеарських островах якість пляжів у 2016 році знизилася: у порівнянні з минулим роком цей регіон втратив одразу 12 прапорів. У Каталонії, навпаки, кількість хороших пляжів збільшилася на 9 штук, у Валенсії — на 5, в Мурсії, Астурії, Країні Басків, на Канарах — на один пляж. Ібіца в цьому році втратила всі 11 прапорів, які були біля острова раніше.

Президент іспанської Асоціації екологічного контролю Хосе Рамон Санчес пояснив, що деякі пляжі втратили нагороди, тому що у 2016 році критерії відбору були більш жорсткими. Наприклад, на кожному з них повинно бути як мінімум два рятувальника, і далеко на всі пляжі можуть собі це дозволити.

У 2016 році міжнародне журі присудило в цілому 4143 синіх прапорів. За Іспанією слідують Туреччина (444 прапора), Греція (430), Франція (400) і Португалія (315).

В Україні ж нагороджені тільки три пляжі - в Іллічівську (Одеська область) у 2015 році, Курорт Аквамарин (Севастополь) і "Массандра" (Ялта) з 2010 року.

Дізнатися, які саме пляжі отримали нагороди, можна на офіційному сайті організації.

Міжнародна нагорода «Блакитний прапор» з 1985 року вручається за високі пляжні стандарти фондом FEE (Фонд екологічної освіти). Щоб отримати нагороду, пляж повинен відповідати трьом десяткам критеріїв екології та безпеки. У їх числі — чиста вода й узбережжя, інфраструктура для інвалідів, наявність рятувальних постів, урн, інформаційних табло, зручних спусків, буйків, зон для заняття водним спортом і туалетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-