Подорожі: Яскрава, спекотна, пристрасна - ІСПАНІЯ!

Подорожі: Яскрава, спекотна, пристрасна - ІСПАНІЯ!

Укрінформ
Іспанія — країна, в яку просто неможливо не закохатися. Потрапляючи сюди, ви опиняєтеся в іншій реальності. Кожне місто має власну і неповторну атмосферу. Повітря тут наповнене веселощами і безтурботністю.

Наша мандрівниця Ксенія Ільїна об'їздила всю Іспанію, живе там уже близько року і шалено закохана в цю пристрасну і яскраву країну. Яке ж місто її здивувало найбільше, вона розповіла Укрінформу.

Мені вдалося побувати в багатьох іспанських містах, але сьогодні хотілося б розповісти про місто, з якого почалася моя любов до цієї країни вічного сонця. Мова піде про Кадіс. Це маленьке і неймовірно затишне містечко, яке нагадує білий корабель на хвилях Атлантичного океану. З усіх боків він оточений океаном, а всі будівлі білого кольору. Тут змішалися воєдино арабська та іспанської культури. Кожна вуличка несе в собі історію. Тут мало машин, немає виробництв, і завдяки цьому, повітря дуже чисте. Пляжі широкі, чисті і безкоштовні, що не менш важливо.

Кадіс не розпещений увагою російськомовних туристів і, погодьтеся, це величезний плюс. Навряд чи в наших туристичних фірмах вам запропонують туди путівку. Так, вас чекає довгий шлях, але повірте, воно того варте.

Проживання у готелі – задоволення не з дешевих. Краще знайти житло у приватників на сайті Аirbnb. Від них, до речі, ви зможете отримати більше корисної інформації про місто і його визначні пам'ятки.

Місто складається з двох частин: старої і нової. Якщо ви бажаєте відчути справжню Іспанію та її неповторний колорит, то раджу вам оселитися саме у старій частині міста. Спочатку у вас може виникнути страх заблукати, але не бійтеся, ви швидко звикнете і, до того ж, всі шляхи ведуть до океану, а ще можна орієнтуватися по площах. Вузькі і хитромудрі вулички, миловидні балкончики і апельсинові дерева зустрічаються на кожному кроці, а ще тут є величезна кількість маленьких барів і ресторанчиків.

Де перекусити?

Бари в Іспанії - це не тільки спосіб життя, але й місце її концентрації. Іспанці просто «живуть» на вулиці! Сидіти вдома для них просто нестерпно. Вони збираються в барах, п'ють пиво або ж, так зване, cafe con leche (кава з молоком) і просто розмовляють про все на світі, та так голосно, що може здатися, що вони сваряться! Але ні, не лякайтеся, це лише така в іспанців манера спілкування.

Усім раджу спробувати типовий іспанський сніданок: ароматна булочка з оливковою олією, томатами та хамоном, а також апельсиновий фреш або чашку кави з молоком.

Особливою популярністю серед іспанців і туристів користується заклад 100 montaditos. Це одне з найбільш бюджетних місць в Іспанії. У меню представлено більше ста видів бутербродів з різноманітними начинками. Це такий собі своєрідний іспанський фаст-фуд. По середах і неділях діє спеціальна пропозиція, коли всі меню – по 1 євро. Смачно, дешево і сердито.

Але якщо ж вам хочеться чогось більш вишуканого, то дуже рекомендую ресторан Balandro. Відмінна атмосфера, вигляд на океан, великий вибір смачних страв. За основне блюдо, десерт і напій доведеться заплатити в середньому 15-20 євро.

Кадіс - це справжній рай для любителів свіжих фруктів і морепродуктів. Ціни досить демократичні. Найкраще купувати їх на місцевому ринку Mercado Central.

І ось такий момент ще: не забувайте про сієсту! У період з 1-5 всі магазини закриваються, так само по неділях ви навряд чи знайдете хоч один супермаркет, що працюватиме. Тому варто подумати про продукти заздалегідь.

Нічне життя

Що стосується нічного життя, то тут, як і по всій Іспанії, вона кипить «щосили»! По суті, все життя вночі тільки й починається. Не дивуйтеся, якщо на літній терасі ресторану в годину ночі ви побачите компанію літніх людей, які жваво спілкуються, з келихами червоного вина, а також маленьких дітей на вулицях міста, сполоханих у такий пізній час.

Якщо вам захочеться повеселитися і потанцювати, тоді вам на Ла Пунту (La Punta). Це місце, де розташувалися всі дискотеки. Як правило, всі вони починають працювати з 3-х годин ночі, раніше там просто нікого не буде. На Пунта ви знайдете штук 5 різних клубів з музикою на будь-який смак, починаючи від популярних хітів і закінчуючи запальною латиною. До цього часу всі іспанці розійдуться по барах. Досить популярним місцем є М2.

Екскурсії та інші розваги

Щодо екскурсій, то варто при нагоді відвідати сусідні маленький міста. До них можна дістатися на катамарані. Повірте, цей катамаран не має нічого спільного з тим, який ви зараз собі уявили! Цей більше схожий на пароплав. Вартість такої поїздки в середньому складе 3-4 євро в один кінець. Якщо вам пощастить плисти під час заходу сонця, то ви ризикуєте отримати величезну дозу естетичного задоволення. Зустрічати захід сонця в Атлантичному океані - мрія будь-якого романтика.

У 2-х годинах їзди від Кадіса знаходиться прекрасна Севілья. Не полінуйтеся поїхати туди – і ви будете зачаровані.

Кожен вечір п'ятниці в Ла Перла (La Perla) проходять вистави фламенко. Вартість квитка досить дешева, якщо порівнювати з іншими містами (всього 3 євро), а якість шоу нічим не поступається. Як відомо, саме на півдні країни — батьківщина фламенко, тому сходіть і відчуйте справжню пристрасть Іспанії саме тут.

Обов'язково прогуляйтеся по парку Хеновес (El parque Genovés). Величезні дерева химерних форм не залишать вас байдужими.

Найвищою точкою міста є вежа Тавіра (La Torre Tavira). На її вершині перед вами відкриється вид на місто та океан (відмінне місце для селфі). Там же туристам пропонують подивитися на місто через камеру обскура.

А ще саме в цьому місті на пляжі Ла Калета (La Caleta) знімали одну з частин бондіани з Холлі Беррі.

І, звичайно ж, відвідайте Великий театр імені Фальї. Тут на сцені проходять щорічні артистичні конкурси Кадіського карнавалу.

Фото і текст - Ксенія Ільїна спеціально для Укрінформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-