Порада туристу: 10-ка одних з найкрасивіших замків у світі

Порада туристу: 10-ка одних з найкрасивіших замків у світі

Укрінформ
Замки і палаци завжди вважалися одними з найвищих творів архітектури. Химерні, стримані, холодні і таємничі, кожен зі своєю багатовіковою історією... Пропонуємо підбірку найкрасивіших замків.

1. Замок Мон Сен-Мішель, Франція.

Невеликий острів Сен-Мішель є частиною Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і однією з найбільш відомих пам'яток у Франції. Фортеця розташована високо на скелі, а її верхній шпиль досягає висоти 155,5 метрів над рівнем моря.

2. Замок Нойшванштайн, Німеччина.

Цей замок був побудований для баварського короля Людвіга II, сьогодні ж він являє собою одну з найпопулярніших визначних пам'яток Німеччини. Завдяки своїй красі, замок Нойшванштайн неодноразово з'являвся у фільмах і мультфільмах. Також під натхненням від цього замку відомий композитор Петро Чайковський написав своє знамените «Лебедине озеро».

3. Празький Град, Чехія.

Величезний замковий комплекс, розташований у столиці Чехії, був побудований у середині IX століття. Празький Град є не тільки одним з найкрасивіших, але і найбільшим з усіх древніх замків. Сьогодні в замку розташовується резиденція президента Чехії.

4. Замок Бран, Румунія.

Замок був побудований місцевими селянами у XIV столітті, за що вони були звільнені від податків. Спочатку він належав місцевим правителям, потім був подарований королеві Марії Единбурзькій. Зараз замок є національним пам'ятником і найпопулярнішим музеєм Румунії. Особливу популярність Бран придбав завдяки роману письменника Брема Стокера "Дракула".

5. Палац Шенборнів, Україна.

Колишня резиденція і мисливський будинок графів Шенборнів, а з 1946 року - санаторій «Карпати». Розташований у селі Карпати (Мукачівський район, Закарпатська область). Побудований у 90-х роках 19 ст. у неоромантичному стилі, що поєднує романські та готичні мотиви. Оригінальність палацу в тому, що він має 365 вікон (кількість днів у році), а 52 димоходи - 12 входів (як у році місяців). Замок прикрашений багатим декором (барельєфи, флюгера, вітражі) на тему родової геральдики графів Шенборнів.

6. Замок Конві, Уельс, Великобританія.

Замок являє собою чудовий зразок архітектури XIII століття, він був побудований за наказом короля Едуарда I Англійського. Оточений стіною з каменю з вісьмома круглими баштами. До нашого часу збереглися тільки стіни замку, але і вони виглядають дуже вражаюче. Для опалення замку використовувалося безліч величезних камінів. Тепло від одного каміна можна порівняти з роботою декількох котлів тривалого горіння.

7. Замок в Осаці, Японія.

П'ятиповерховий самурайський палац, побудований у кінці XVI століття, він грав важливу роль в історії Японії. У 1614 році замок в Осаці витримав облогу війська сьогуна Токугави, що складалася з двохсот тисяч воїнів. У XVII столітті замок був зруйнований, і його відбудували знову лише в XX столітті.

8. Замок Пелеш, Румунія.

Незвичайний замок в стилі неоренесансу, розташований у мальовничих Карпатах, на території Румунії. Пелеш був побудований у кінці XIX століття за наказом короля Кароля I як літня резиденція монарха. Сьогодні замок Пелеш є національним надбанням країни.

9. Шенонсо, Франція.

Шенонсо – двоповерховий замок-міст, що складається з галереї і житлових кімнат, який височіє над річкою Шер, притока Луари. Він частково розташований на невеликому штучно створеному острові і має п'ять прольотів. Це чарівний замок, де образи владної красуні Діани де Пуатьє, жорстокої королеви Катерини Медичі, нещасної Марії Стюарт, «Білої дами» — Луїзи де Вонлемон, які пішли в століття, надають йому таємничу атмосферу.

10. Шильонський замок, Швейцарія.

Замок Шильон розташований на скелі, біля кромки Женевського озера. У XII столітті він служив резиденцією герцогів Савойських і дозволяв контролювати стратегічно важливу дорогу до Сен-Бернанского перевалу, який довгий час служив єдиним транспортним шляхом з Південної Європи у Північну.


Звичайно ж, це далеко не весь список найкрасивіших замків, а кожен вправі сам розставити їх у своєму порядку за смаком. Залишайте в коментарях назви своїх улюблених замків і діліться враженнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-