Порада туристу: Де в Іспанії найкраще споглядати зірки

Порада туристу: Де в Іспанії найкраще споглядати зірки

Укрінформ
Спеціальний іспанський путівник Starlight, куди потрапляють місця, де природа створила ідеальні умови для споглядання зоряного неба, визначив кращі майданчики.

Національний парк Атлантичних островів (Parque Nacional de las Islas Atlanticas), розташований у Галісії і включає острови Онб, Сієс, Сальвора і Кортегада, цього року стане майданчиком для проведення заходів, які повинні підтвердити «зоряний» статус парку. Серед запланованих заходів – театралізовані вистави, що супроводжуються нічними звуками, нічні морські прогулянки і майстер-класи від професійних фотографів.

Це допоможе глядачам зрозуміти історію тутешніх земель, прислухатися до нічних звуків і дізнатися про життя нічних тварин. Під час прогулянок учасники навчаться древнім технікам мореплавців і рибалок, які використовували зірки як компас.

Читайте також: Туристи знайшли найкрасивішу лавочку в світі

Заплановано також проведення дводенних групових екскурсій, під час яких гід розповість про астрономічні феномени і запропонує на вибір: переночувати на островах або у відкритому морі на катері. На островах Сієс і Онб прокладені пішохідні маршрути для фотографів-любителів, а на Сальворе і Кортегаде професійні фотографи навчать техніці нічної зйомки.

Читайте також: Іспанія відкрила астрономічне турагенство

На серпень заплановані спостереження за зоряним небом, очікується, що в парку зберуться як астрономи-любителі, так і фахівці з університетів Сантьяго і Віго. В туристичних офісах Віго, Вилагарсия, Риейра для маленьких дітей будуть працювати оповідачі, які розкажуть про зірок і секрети нічного неба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-