ОАЕ затримують видачу віз і зривають тури

ОАЕ затримують видачу віз і зривають тури

Укрінформ
Міграційна служба ОАЕ почала затримувати видачу віз, що навіть призводить до зриву турів.

Про це повідомляє туристичний портал Tour Dom.

«Шукачі віз чоловічої статі проходять додаткову перевірку з боку міграційної служби і з боку служби безпеки ОАЕ. Це пов'язано з терористичною загрозою в країні. Тому в окремих випадках віза дійсно може вийти на один-два дні пізніше», – підтвердив наявність проблеми директор з розвитку Travel Professional Group Валерій Паренчук.

За його словами, туроператору в деяких випадках доводиться компенсувати вартість туру.

Гендиректор Join UP! Юрій Альба вважає, що іншою причиною затримок може бути свято National Day, що проходив на початку грудня. Велика кількість вихідних днів цілком могла привести до того, що в міграційній службі накопичилася велика кількість заявок.

Начальник відділу ОАЕ компанії «Туристичний Лідер» Олександр Щокін у свою чергу нагадує: міграційні служби країни як раніше, так і зараз, можуть розглядати документи від трьох до п'яти робочих днів, а за необхідністю і довше.

Юристи ж зазначають, що важливо розуміти, невидача візи – не провина туроператора. І в питанні компенсації багато чого буде залежати і від того, скільки днів залишається до поїздки. Якщо гроші вже перераховані готелям, авіакомпаніям або партнерам, які приймають туриста, і т. д., туркомпанія цілком може пред'явити туристу (або суду) відповідні підтвердні документи. З іншого боку, завжди можна звести ризик подібних розглядів до мінімуму. Наприклад, подавати документи завчасно – мінімум за 10 днів до вильоту. «Незайвим буде підстрахуватися, оформивши страховку від невиїзду», – додає директор «Наталі Турс України» Олексій Корнєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-