Італія збільшить податок на відвідування Риму за турпутівкою

Італія збільшить податок на відвідування Риму за турпутівкою

Укрінформ
Туристи Риму, які замовляють автобусні тури, в 2016 році платитимуть податок у 5 разів вищий, ніж у 2015-му.

Про це повідомляє Daily Mail.

Такі зміни запропонувала місцева Рада: підвищити податок для туристичних автобусів, від 200 євро до 1,000 євро з метою обмежити скупчення туристів навколо Колізею і Ватикану під час Ювілейного свята Вічного Міста в 2016 році.

Європейська Асоціація туризму (ЄTO), яка виступила проти цієї пропозиції, підрахувала, що гість міста, в групі з 40 чоловік, що проживають у чотирьох-зіркових готелях, платитиме податок розміром у 33 евро за ніч.

Експерти ЄTO намагаються запевнити місцеву владу, що підвищенням цін вони не вирішать дану проблему, місту просто треба переглянути логістику транспорту і покращити інфраструктуру. Адже це рішення призведе тільки до втрати співпраці зі світовими туристичними компаніями, поява проблем з національними турфірмами і катастрофічного зменшення туристів, що в кінцевому результаті принесе одні збитки.

Том Дженкінс, виконавчий директор ЄTO, прокоментував рішення римської Ради так: "Вони (автобуси, - авт.) займають дорожній простір двох машин ... але ж перевозять до 57 осіб. Тому поведінка здається хибною і нераціональною, з відсутністю практичності і планування".

Також він додав: "Це ще й оголосили того ж місяця, коли подали заявку на проведення Олімпійських ігор 2024. Це показує, що прагнення Риму і реальність їх організаційних можливостей живуть у різних світах'.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-