Україна посідає третє місце за відвідуваністю міста Кутаїсі

Україна посідає третє місце за відвідуваністю міста Кутаїсі

Укрінформ
Україна посідає третє місце за кількістю відвідування серед туристів міста Кутаїсі, що у Грузії, після Польщі та Литви.

Про це розповів віце-мер Кутаїсі Констянтин Кавтарадзе на презентації свого міста у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«У 2015 році кількість українських туристів у Кутаїсі складає 10% і посідає третю позицію серед гостей інших країн. Перше місце посіла Польща, а друге – Литва… Наша мета – щоб цей відсоток збільшився», – заявив Кавтарадзе.

З такою метою і приїхала делегація з Грузії до Києва. За словами Кавтарадзе, їхня ціль – зробити Кутаїсі головним туристичним центром, з якого гості будуть відправлятися до інших пам'яток країни. Він також розповів про розвиток інфраструктури Кутаїсі: «На сьогодні в місті працюють 20 готелів, 72 хостелів і будинків відпочинку, ще три готелі будуть побудовані найближчим часом. Також маємо 20 ресторані і 70 кафе-барів». 

У свою чергу директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук поділився своїми враженнями від Кутаїсі і розповів про перспективи міста: 

«Місяць тому ми провели прес-тур і побачили Кутаїсі з іншого боку. Ті, публікації, які ми побачили в пресі, показали, що відвідати це місто є сенс. Тут багато чого цікавого, хороша інфраструктура, з’явились готелі… Я впевнений, що через декілька років Кутаїсі стане таким самим популярним туристичним центром серед наших громадян, як Батумі й Тбілісі». 

Також він додав, що на сьогодні кількість українських туристів у Грузії сягнула 55 тисяч. До кінця сезону 2015 року ця кількість має збільшитися на 15-20%. 

Довідка: За даними минулого року під час літнього туристичного сезону Грузію відвідало 142 тисячі українців. А це на 17 тисяч більше ніж у 2013 році. Кількість грузинських туристів в Україні у 2014 році складає 50 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-