Російські шпигуни активізувалися в Європі - шеф контррозвідки ФРН

Російські шпигуни активізувалися в Європі - шеф контррозвідки ФРН

Укрінформ
Через кризу в Україні Москва значно активізувала свою шпигунську діяльність в Європі й не нехтує при цьому старими перевіреними методами.

Про це заявив керівник Федерального відомства з охорони Конституції ФРН Ханс-Георг Масен, виступаючи 25 лютого на 18 Європейському поліцейському конгресі у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на газету Zeit.

"Росія значно посилила свою розвідувальну діяльність в Європі", - заявив Масен.

Основною причиною такої активізації стала криза в Україні, сказав він, посилаючись на дані свого відомства і не лише. "Росія протягом багатьох років бачила Німеччину та інші європейські держави як ціль шпигунства" - стверджує Масен. Але саме події в Україні, за його словами, призвели до "значної активізації окремих видів діяльності".

Такий стан справ, вважає глава Федерального відомства, особливо вимагає від Заходу підготовки можливих відповідей у разі кризи.

Читайте також: Британська контррозвідка взялася за російських шпигунів

Масен додав, що російський уряд використовує у своїй роботі старі заходи колишніх радянських спецслужб, таких як КДБ. До них відносяться, окрім шпигунства, цілеспрямована дезинформація і робота впливу на прийняття рішень (політиками відповідних країн). Крім того, не цурається Росія і підтримки екстремістських угруповань з метою дестабілізації держав, особливо східноєвропейських. Саме сусідні з Росією країни найбільше страждають від такої політики, зазначив Масен.

Нагадаємо, поліцейські Європи обговорюють 24 і 25 лютого у столиці Німеччини сучасні терористичні погрози.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-