Виголошення вироку у справі

Виголошення вироку у справі "запорізьких паламарів" перенесли на 28 березня

Укрінформ
Виголошення вироку у кримінальній справі про вибух у Свято-Покровському храмі Запоріжжя, призначене на 14 березня, перенесли на 28 березня унаслідок відсутності одного з чотирьох народних засідателів.

Про це повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

"Слухання справи перенесене через відсутність одного з чотирьох народних засідателів. У нього якісь важливі справи на сьогодні", - повідомила представникам регіональних і республіканських ЗМІ секретар Жовтневого райсуду. Від подальших коментарів вона відмовилася.

На думку адвокатів і матерів підсудних, "процес затягують навмисно, слухання переноситься вже не вперше. Чи то судді бояться ухвалювати вирок, чи то чогось вичікують".

Підсудні вину свою заперечують. Євген Федорченко, Антон Харитонов і Сергій Дьомін стверджують, що свідчення у них вибили під тортурами. Таку заяву вони зробили на останньому засіданні, 28 лютого 2013 року.

Євгену Федорченку та Антону Харитонову можуть дати по 15 років позбавлення волі, а Сергію Дьоміну - 14. На таких строках наполягає старший прокурор.

Адвокати Алла Подколзіна, Валентин Наливайко і Юрій Шуляков мають намір оскаржити такий вирок в Європейському суді з прав людини.

Нагадаємо, що вибух у Свято-Покровському храмі Запоріжжя пролунав 28 липня 2010 року в день Хрещення Русі. Унаслідок вибуху загинула черниця, ще 9 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. За підозрою в скоєному відразу ж були затримані Євген Федорченко, Антон Харитонов і Сергій Дьомін, двоє з яких служили в храмі паламарями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-