Японські астронавти приєднаються до місії NASA на Місяць

Японські астронавти приєднаються до місії NASA на Місяць

Укрінформ
Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда та президент США Джо Байден заявили, що японські астронавти стануть першими представниками не із США, які візьмуть участь у місії NASA на Місяць.

Про це обидва лідери повідомили у Вашингтоні у середу, передає Укрінформ з посиланням на NHK

Міністр освіти, культури, спорту, науки та технологій Японії Моріяма Масахіто та адміністратор NASA Білл Нельсон підписали угоду, в якій викладено їхні спільні цілі. Очікується, що японські астронавти візьмуть участь у двох експедиціях. 

Під час місячних місій вони керуватимуть транспортним засобом, розробленим японським космічним агентством JAXA, компанією Toyota та іншими.

Моріяма сказав, що уряд, промисловість та наукові кола Японії об'єднуються, щоб розробити місяцехід, здатний протистояти суворим умовам Місяця. Нельсон наголосив, що коли дві великі нації працюють разом, вони можуть розширити свій вплив до зірок.

За словами представників уряду Японії, на дослідження та розробки щодо місяцехода потрібно кілька сотень мільярдів єн.

Читайте також: У Японії створили пристрій, щоб виробляти водень і кисень на Місяці

Досі лише американським астронавтам доводилося ступати на поверхню Місяця. Востаннє це було понад 50 років тому. Представники програми NASA "Артеміда" сподіваються знову почати відправляти астронавтів на Місяць у 2026 році.

Як повідомляв Укрінформ, Білий дім доручив космічному агентству NASA створити єдиний стандарт часу для Місяця та інших небесних тіл, аби таким чином встановити міжнародні норми в космосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-