У Пентагоні заявили, що не можуть змусити Starlink заблокувати послуги для росіян

У Пентагоні заявили, що не можуть змусити Starlink заблокувати послуги для росіян

Укрінформ
Міністерство оборони США не може змусити компанію SpaceX припинити обслуговування терміналів Starlink, які використовують російські окупанти на фронті, наприклад, шляхом створення «білого списку» для терміналів українських військ.

Про це сказав журналістам помічник міністра оборони США з питань космічної політики Джон Пламб на Space Symposium 2024, передає Укрінформ з посиланням на Defence One

«Я не думаю, що Міноборони в змозі змусити їх робити такі речі, тому я просто скажу це. Я знаю про занепокоєння України й працюю над цим як з Україною, так і з Starlink», — сказав він.

За його словами, Starlink – це комерційний продукт, і Росія без проблем намагається придбати його на «чорному ринку».

Пламб зазначив, що спроби різних суб'єктів отримати і використовувати Starlink - це «те, що ми повинні просто прийняти і зрозуміти».

Відповідаючи на запитання, чи достатньо SpaceX робить для того, щоб запобігти використанню Starlink зловмисними суб'єктами, Пламб сказав: «Я думаю, що вони є чудовим партнером».

Він наголосив, що Пентагон працює з Україною і SpaceX, щоб «надати послуги, яких потребує Україна, і запобігти використанню цього російськими силами».

Читайте також: Starlink у російських військових: щодо SpaceX почали розслідування у Конгресі США

Представники SpaceX раніше заявляли, що компанія не веде ніяких справ з Росією і що там не працює сервіс Starlink.

Як повідомляв Укрінформ, Головне управління розвідки Міністерства оборони України підтверджує збільшення використання систем супутникового зв’язку Starlink російськими загарбниками на фронті.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-