SpaceX запустила у космос 11 супутників

SpaceX запустила у космос 11 супутників

Фото, відео
Укрінформ
Американська компанія запустила на орбіту 11 супутників під час своєї першої в історії спільної місії класу Bandwagon-1 із Флориди.

Про це повідомляє Space.com, передає Укрінформ.

Ракета Falcon 9 стартувала з Космічного центру Кеннеді у Флориді, ознаменувавши початок місії Bandwagon-1 з 11 супутниками.

Космічний корабель успішно досяг орбіти, а SpaceX достроково припинила свою пряму трансляцію на прохання свого замовника з Південної Кореї, яка запустила в рамках місії свій супутник із синтетичною апертурою Project 425 SAR.

SpaceX повідомила, що на борту цієї місії - 11 космічних апаратів, включаючи KOREA 425Sat, HawkEye 360 Clusters 8 та 9, CENTAURI-6 компанії Tyvak International, QPS-SAR-7 TSUKUYOMI-II компанії iQPS, Capella-14 компанії Capella Space і TSAT-1A компанії Tata Advanced Systems Limited.

Читайте також: SpaceX запустила в космос нову партію супутників Starlink

Перший ступінь Falcon 9 повернувся на Землю для вертикальної посадки приблизно через 7,5 хвилин після старту. Це був 14-й запуск і посадка даної ракети-носія.

Як повідомляв Укрінформ, Південна Корея за допомогою Сполучених Штатів у неділю, 7 квітня, запустила в космос свій другий вітчизняний військовий супутник-розвідник, головним призначенням якого є спостереження за територією КНДР.

Фото: SpaceX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-