У Мінцифри обговорили з французькою делегацією розвиток сфери оборонних технологій

У Мінцифри обговорили з французькою делегацією розвиток сфери оборонних технологій

Фото
Укрінформ
Заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков обговорив із французькою делегацією розвиток сфери оборонних технологій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство цифрової трансформації України повідомляє у Фейсбуці.

У зустрічі взяли участь голова Національних зборів Франції Яель Брон-Піве, посол Франції в Україні Гаель Весьер, перша заступниця голови Національних зборів Франції Валері Рабо, голова Комітету з національної оборони та збройних сил Тома Гасілу, голова франко-української міжпарламентської групи дружби Бенжамен Адад.

На фото - Олександр Борняков

Українська сторона презентувала проєкт Brave1 та інноваційні розробки, які допомагають на фронті.

«Для нас це партнерство надважливе. Франція демонструє всьому світу інноваційні розробки у сфері військових технологій та підготовки армії», - підкреслили у Мінцифри і додали, що Україна вже стала найбільш динамічним технологічним хабом.

Читайте також: Спочатку боєприпаси, потім дрони: Камишін назвав пріоритети оборонного виробництва в Україні

«Шукаємо можливості для спільних проєктів та нарощення співпраці по треку оборонних технологій», - зазначили в міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні 2023 року в Україні почала роботу єдина координаційна платформа в галузі defense tech - Brave1.

За словами віцепрем'єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, у 2024 році в бюджеті передбачено 1,5 млрд грн на defense-tech розробки в межах проєкту Brave1.

Фото: Мінцифри

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-