Україна й Португалія обговорили співпрацю в межах ІТ-коаліції

Україна й Португалія обговорили співпрацю в межах ІТ-коаліції

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко обговорила з державним секретарем з питань оборони Португалії Карлосом Піресом співпрацю в межах ІТ-коаліції.

Як передає Укрінформ, про це Черногоренко повідомила у Фейсбуці.

“Провела відкриту розмову з державним секретарем з питань оборони Португалії Карлосом Піресом. Докладно розповіла про наші ініціативи та потреби. Обговорили наші пріоритети щодо співпраці в межах ІТ-коаліції. Презентувала наші цілі та мету, яку маємо досягти у короткостроковій перспективі – розбудова стійкої ІТ-інфраструктури Міністерства оборони України та ЗСУ”, - написала заступниця міністра.

Вона запросила Португалію приєднатися до Коаліції дронів та наголосила на критичній потребі у виробництві безпілотників та створенні унікальних soft-ів для них.

Читайте також: Уже 11 країн доєдналися до ІТ-коаліції - Міноборони

“Ми домовилися продовжити діалог щодо співпраці за напрямком кібербезпеки — зокрема, щодо обміну знаннями та досвідом між нашими експертами. Вдячна Португалії та особисто Карлосу Піресу за незмінну підтримку України та розширення нашої взаємодії у секторі оборони”, - додала Черногоренко.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2023 року міністр оборони Рустем Умєров та міністр національної оборони Португалії Гелена Каррейрас обговорили підготовку українського технічного та допоміжного персоналу для винищувачів F16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-