У Сеулі заявляють, що супутник-шпигун КНДР кружляє орбітою і «мовчить»

У Сеулі заявляють, що супутник-шпигун КНДР кружляє орбітою і «мовчить»

Укрінформ
Запущений Північною Кореєю в космос її перший супутник-шпигун «Малліген-1» (Malligyong-1) майже три місяці не демонструє жодних ознак активності і просто обертається на навколоземній орбіті.

Як повідомляє Korea Times, про це поінформував міністр оборони Південної Кореї Сін Вон-сік, передає Укрінформ.

«Він (північнокорейський супутник – ред.) зараз обертається на орбіті, але не спілкується із Землею і не демонструє жодних ознак виконання завдань або участі в розвідувальній діяльності», - сказав Сін.

Він піддав сумніву правдивість заяв Пхеньяна про отримання зі свого космічного апарата знімків військових об’єктів Південної Кореї та США.

Читайте також: У КНДР кажуть, що їхній супутник-шпигун детально сфотографував Білий дім і Пентагон

«Надана американськими партнерами інформація свідчить, що супутник обертається нормально, але не працює за призначенням», - додав міністр.

Він також висловив припущення, що КНДР може спробувати до кінця березня вивести на навколоземну орбіту свій другий космічний апарат для ведення розвідки, аби випередити Південну Корею, яка також планує запустити в космос свій другий супутник-шпигун у перший тиждень квітня.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея наприкінці листопада минулого року заявила, що успішно вивела на навколоземну орбіту супутник-шпигун «Малліган-1» (Malligyong-1), який мав повноцінно запрацювати з грудня.

Читайте також: КНДР планує запустити ще кілька супутників-шпигунів

У Пхеньяні також стверджували, що отримали перші космічні знімки зі щойно виведеного на навколоземну орбіту розвідувального апарата, на яких зображені авіабаза Андерсен і гавані Апра на території американського острова Гуам, де розташована одна з найбільших військових баз ВМС США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-