Документи і послуги для військових: в Україні розробляють мобільний застосунок Армія+

Документи і послуги для військових: в Україні розробляють мобільний застосунок Армія+

Укрінформ
Команда IT-фахівців Міністерства оборони розробляє мобільний застосунок Армія+, у якому будуть доступні документи та послуги для військових. Зокрема, військовослужбовці матимуть стандартизовані шаблони рапортів, які можна буде підписати та відправити в декілька кліків онлайн.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«Міноборони створює застосунок для військових. Часто чую від бійців скарги на надмірну паперову роботу — заповнення паперових журналів, безкінечні рапорти. Наше рішення — оцифрувати максимально все», — зазначив міністр оборони Рустєм Умєров. 

Як зазначається, у застосунку Армія+ будуть наступні документи та послуги: електронне посвідчення захисника, яке спрощує доступ до е-послуг та бойових систем; комплексна база знань, яка є джерелом достовірної інформації щодо проходження служби; форми зворотного зв'язку - для того, щоб держава могла оперативно реагувати на виклики, базуючись на реальних даних; навчальні онлайн-курси для саморозвитку.

Своєю чергою заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко відзначила, що військові щодня витрачають багато часу на подання рапортів та іншу паперову рутину.

Читайте також: За зразком НАТО: Міноборони підключило 200 військових частин до системи обліку майна SAP

«Завдяки застосунку рапорти стануть автоматичними та зручними. Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення — боєздатне військо завдяки взаємодовірі та інноваціям», – наголосила Черногоренко.

У пресслужбі зазначили, що Армія+ розробляється Міністерством оборони спільно з Міністерством цифрової трансформації. Запуск застосунку очікується влітку.

Як повідомляв Укрінформ, Україна зможе розміщувати свої ІТ-системи у «хмарах» країн-членів НАТО, а реєстр військовозобов’язаних буде розміщуватись виключно на території України.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-