Китай планує запустити на орбіту Місяця тестові супутники

Китай планує запустити на орбіту Місяця тестові супутники

Укрінформ
Китай у найближчі пів року планує запустити на місячну орбіту три комічні апарати, щоб налаштувати зв’язок між Землею і Місяцем для своїх наступних дослідницьких місій на природний супутник Землі.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Йдеться про два супутники-близнюки вагою 61 кг і 15 кг, які літатимуть у парі на орбіті навколо Місяця і будуть використовуватись для перевірки нових технологій, включаючи навігаційне калібрування та високонадійну передачу сигналів.

Третім на навколомісячну орбіту буде виведено супутник-ретранслятор Queqiao-2, який має забезпечити зв’язок між Землею та зворотним боком Місяця, де в рамках четвертої фази китайської місячної програми планується посадка місяцеходів місій Chang'e-4, Chang'e-6, Chang'e -7 і Chang'e-8.

Супутник Queqiao-2 уже прибув на стартовий майданчик космодрому Веньчан у провінції Хайнань на півдні Китаю, де проводиться його підготовка до передстартових випробувань.

Читайте також: NASA показало японський зонд SLIM після посадки на Місяць

Як повідомляв Укрінформ, Японське агентство аерокосмічних досліджень JAXA заявило, що сонячні батареї його посадкового модуля на Місяць SLIM відновили роботу і з 28 січня зв’язок із апаратом вдалося поновити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-