Китай удруге за день здійснив космічний запуск

Китай удруге за день здійснив космічний запуск

Фото
Укрінформ
Китай удруге за день здійснив космічний запуск - з морської платформи в Південно-Китайському морі стартувала ракета-носій Smart Dragon-3 з дев’ятьма супутниками.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Ракета стартувала об 11:06 за місцевим часом (5:06 за київським) з морської акваторії неподалік Янцзяна, що у південній провінції Гуандун. Морський запуск провели фахівці космодрому "Тайюань" північної провінції Шаньсі.

Інформація про виведені в космос супутники не надається, відомо лише, що один із них - іноземний експериментальний космічний апарат NExSat-1, створений спільно Національним управлінням дистанційного зондування і космічних наук Єгипту та німецькою компанією Berlin Space Technologies.

Smart Dragon 3 - твердопаливна ракета висотою 31 м, діаметром 2,7 м і стартовою вагою 140 тонн, розроблена для комерційних космічних пусків. Сьогоднішня місія стала дя неї третьою.

Ракета здатна вивести кілька космічних апаратів загальною вагою 1,5 тонни на типову сонячно-синхронну орбіту на висоті 500 кілометрів. Її перший політ відбувся у грудні 2022 року, коли вона вивела на навколоземну орбіту 14 супутників.

Читайте також: Rocket Lab здійснила запуск чотирьох супутників у космос

На сьогодні Китай здійснив 10 морських запусків, зокрема 5 ракет Long March 11, 3 Smart Dragon 3, однієї Ceres 1 та однієї Gravity 1. Сім морських запусків відбулися з акваторії Жовтого моря, решта три – з Південно-Китайського.

Як повідомляв Укрінформ, Китай у суботу вранці запустив у космос 11 супутників Geely-02, які належать автовиробнику Geely Holding Group і призначені для забезпечення точними навігаційними даними безпілотних автомобілів компанії.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-