Україна все активніше використовує ШІ у виробництві дронів - співзасновник Drone.ua

Україна все активніше використовує ШІ у виробництві дронів - співзасновник Drone.ua

Укрінформ
Україна все активніше використовує елементи штучного інтелекту у виробництві дронів для ЗСУ. Апарати з ШІ не такі поширені, як решта дронів у ЗСУ, але це питання часу.

Про це в ефірі Українському Радіо сказав співзасновник проєкту Drone.ua Валерій Яковенко.

"У дронах використання елементів штучного інтелекту приводить до того, що дрони використовуються більш вдало, вражають більше цілей і відсоток успішних влучань більший... українські інженери використовують технології, які можна назвати елементами ШІ, щоб працювати більш ефективно. Й це, насправді, відбулося не за останній місяць, ці зміни відбувалися впродовж останнього року-півтора. Ще півтора року тому ми побачили перші команди, які почали працювати над цим питанням. Але, як і все, що стає відомим під час війни, коли інформація відома ворогу, про неї вже можна казати публічно. Тож зараз ми можемо лише констатувати, що Україна використовує технології штучного інтелекту в своїй роботі, коли мова йде про дрони", - сказав Яковенко.

За його словами, дрони і дрони-камікадзе, які зараз фактично є новим "калашниковим", який винайшли українці, змінюють абсолютно всі підходи до ведення бою.

Читайте також: Швидкий розвиток ШІ-технологій призведе до збільшення кібератак - британська розвідка

"Йдеться про весь світ, який дивиться, яким чином змінилася ситуація, змінилося використання бронетехніки, "живої" сили для ведення операцій та війн. Українці фактично винайшли цей інструмент, який є достатньо простим та модульним й дозволяє ту ж технологію ШІ використовувати у вигляді модулів. Але в основі лежить достатньо простий апарат у вигляді дронів, які ми добре знаємо. Це, напевно, основа всього, що зараз використовується, бо апарати з ШІ, певні модифікації не такі поширені, як основна маса дронів, які використовують ЗСУ. Але це питання часу", - додав Яковенко.

Як повідомлялося, коаліцію дронів та РЕБ створили Україна та Латвія. Рішення про це ухвалили під час візиту міністра оборони Латвії Андріса Спрудса до Києва. Тепер вона налічує чотири країни-учасниці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-