Швидкий розвиток ШІ-технологій призведе до збільшення кібератак - британська розвідка

Швидкий розвиток ШІ-технологій призведе до збільшення кібератак - британська розвідка

Укрінформ
Швидкий розвиток нових технологій зі штучним інтелектом (ШІ) призведе до збільшення кількості кібератак, які тепер також зможуть здійснювати менш досвідчені хакери.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на звіт Національного центру кібербезпеки (NCSC), який є частиною Центру урядового зв’язку Великої Британії (GCHQ).

«ШІ майже напевно збільшить обсяг і посилить вплив кібератак протягом наступних двох років. Однак вплив на кіберзагрозу буде нерівномірним», – йдеться у звіті.

За даними NCSC, найбільше зростання можливостей у кіберпросторі отримають «хакери-пристосуванці», які не обов’язково володіють навичками, необхідними для здійснення атак вищого рівня.

У звіті також вказується, що принаймні використання інструментів із генеративним штучним інтелектом, таких як чат-боти, може допомогти створювати більш переконливі електронні листи чи документи, які використовуються в онлайн-фішингових кампаніях.

Читайте також: До ШІ потрібно встановлювати запобіжники там, де він несе серйозну загрозу приватності - аналітик

В NCSC додають, що більш здібні хакери, які підтримуються іншою державою, «найкраще можуть використовувати потенціал штучного інтелекту в розширених кіберопераціях проти мереж, наприклад, для створення передових зловмисних програм», маючи на увазі шкідливе програмне забезпечення та комп’ютерні віруси.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні розробили гайд для організацій громадянського суспільства про інструменти штучного інтелекту, в якому окреслюються переваги та ризики використання ШІ для громадського сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-