Корейський наносупутник зробив перші фотографії Землі

Корейський наносупутник зробив перші фотографії Землі

Фото
Укрінформ
Наносупутник Observer-1A південнокорейського стартапу Nara Space Inc. зробив перші фотографії під час місії спостереження за Землею.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Перший корейський комерційний наносупутник Observer-1A був запущений у листопаді минулого року та успішно виведений на орбіту.

Завданням мікросупутника (його ширина 20 сантиметрів і висота 40 сантиметрів) було зібрати дані, спостерігаючи за рухом кораблів і автомобілів на Землі, а також за змінами в лісових масивах.

На фотографіях, зроблених супутником, можна побачити гавань у південно-східному портовому корйському місті Пусан і кораблі, що пливуть у морі.

Також супутник зробив фото штучного острова у Дубаї Пальма Джумейра, і кільцеподібної штаб-квартири Apple у Купертіно, Каліфорнія.

Читайте також: NASA показало японський зонд SLIM після посадки на Місяць

Нинішні знімки мають просторову роздільну здатність 3 метри на піксель, але Nara Space планує підвищити її до 0,5 метра на піксель за допомогою технології корекції зображення на основі штучного інтелекту.

Як повідомляв Укрінформ, компанія SpaceX 29 січня здійснила запуск двох партій інтернет-супутників Starlink із різних космодромів у США з різницею у кілька годин.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-