Amazon інвестує у Японію ще $13,5 мільярда

Amazon інвестує у Японію ще $13,5 мільярда

Укрінформ
Американська компанія Amazon, якій належить платформа хмарних обчислень Amazon Web Services, заявила про інвестування в Японію ще близько 2 трлн ієн (13,5 млрд доларів США).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo News.

Кошти будуть використані для розширення можливостей двох центрів із обробки даних у країні, розташованих у Токіо та Осаці.

Новий план з інвестиціями в Японію є для Amazon Web Services доповненням до 1,51 трлн ієн, інвестованих в Японію впродовж 2011 - 2022 рр.

Читайте також: Amazon вкладає $4 мільярди у стартап зі штучного інтелекту Anthropic

Зазначається, що цей крок став поштовхом до використання генеративного ШІ серед японських компаній після стрімкої популярності ChatGPT, ШІ-чат-бота, розробленого американською компанією OpenAI.

Серед технологічних компаній Японії NEC Corp. випустила платформу генеративного штучного інтелекту для корпоративних клієнтів у липні минулого року, тоді як Nippon Telegraph and Telephone Corp. заявила, що запустить генеративну платформу зі ШІ для бізнесу в березні.

Сама ж Amazon також представила Amazon Q, сервіс штучного інтелекту для корпоративних клієнтів, який може узагальнювати тексти та пропонувати бізнес-консультації, використовуючи їхні внутрішні дані.

Читайте також: Amazon розпочне продаж автомобілів - першим стануть Hyundai

Як повідомляв Укрінформ, український телеком-оператор «Київстар» підписав Меморандум про співпрацю з Amazon Web Services (AWS), провідним світовим провайдером хмарних сервісів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-