У Кореї побудують мегакластер з виробництва чипів - Samsung і SK Hynix вкладуть $471 мільярд

У Кореї побудують мегакластер з виробництва чипів - Samsung і SK Hynix вкладуть $471 мільярд

Укрінформ
Південна Корея оголосила про плани провідних компаній, таких як Samsung Electronics Co. та SK Hynix Inc., витратити $471 млрд на створення найбільшого у світі кластера з виробництва чипів.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Уряд країни представив план, який передбачає зазначений обсяг інвестицій з приватного сектору у період до 2047 року. Ці кошти спрямують на будівництво 13 заводів з виробництва чипів і трьох дослідницьких центрів - на додачу до 21 підприємства, що вже існує.

Очікується, що площа комплексу охоплюватиме територію від міста Пхьонтек до Йоніна. Він стане найбільшим у світі та до 2030 року буде здатний виробляти 7,7 млн чипів щомісяця.

Уряд Кореї, який тісно співпрацює з приватними компаніями, посилює підтримку вітчизняного сектору виробництва чипів, на який припадає близько 16% загального обсягу експорту.

Читайте також: Компанії ASML заборонили постачати до Китаю обладнання для виробництва чипів

Тоді як Японія і Тайвань інвестують у власні галузі виробництва чипів, корейський уряд зобов’язується надати значні податкові пільги вітчизняним компаніям, що виробляють чипи.

Як повідомляв Укрінформ, міністерство науки Південної Кореї заявило про наміри запустити повноцінне космічне агентство у травні цього року, оскільки країна прагне приєднатися до числа передових країн у космічних польотах.

Фото з сайту saltwire.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-