Компанії ASML заборонили постачати до Китаю обладнання для виробництва чипів

Компанії ASML заборонили постачати до Китаю обладнання для виробництва чипів

Укрінформ
Уряд Нідерландів заборонив компанії ASML, яка спеціалізується на обладнанні з виготовлення найсучасніших напівпровідників, експортувати до Китаю деякі інструменти для виробництва провідних чипів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNBC.

У заяві ASML, штаб-квартира якої знаходиться у Нідерландах, йдеться про те, що ліцензія на постачання літографічних систем NXT:2050i та NXT:2100i у 2023 році «нещодавно була частково відкликана урядом Нідерландів».

Зазначається, що ASML продає літографічне обладнання, яке є ключовою частиною процесу з виробництва мікросхем.

Один із типів обладнання, які компанія продає, називається машина для екстремальної ультрафіолетової літографії, яка використовується для виготовлення найдосконаліших чипів, як, наприклад, для iPhone від Apple.

Читайте також: У Китаї запрацювала найбільша в світі надвисокогірна вітроелектростанція

Відкликання ліцензії урядом Нідерландів на поставки цього обладнання сталося після того, як у жовтні уряд США посилив експортний контроль над експортом передових напівпровідників та інструментів для виробництва мікросхем до Китаю.

Раніше у ASML заявили, що очікують чистий обсяг продажів у четвертому кварталі від 6,7 мільярда євро до 7,1 мільярда євро.

Як повідомляв Укрінформ, провідний китайський виробник чипів компанія Loongson Technology розробила комп’ютерний процесор нового покоління Loongson 3A6000.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-