Tesla призупинить виробництво у Німеччині через атаки хуситів у Червоному морі

Tesla призупинить виробництво у Німеччині через атаки хуситів у Червоному морі

Укрінформ
Tesla призупиняє на два тижні більшу частину виробництва автомобілів на заводі поблизу столиці Німеччини Берліна через кризу в Червоному морі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

«Через брак компонентів ми змушені призупинити виробництво автомобілів на Gigafactory Berlin-Brandenburg з 29 січня по 11 лютого, за винятком кількох підрозділів», – йдеться у заяві компанії.

В Tesla пояснили дефіцит компонентів зміною маршрутів суден, спричиненою атаками підтримуваних Іраном єменськими хуситами по кораблях у Червоному морі.

«Збройні конфлікти у Червоному морі та пов’язані з ними зміни транспортних маршрутів між Європою та Азією через мис Доброї Надії також впливають на виробництво в Грюнхайді», – пояснив американський автовиробник.

Читайте також: У Китаї відкликають понад 1,6 мільйона проблемних електромобілів Tesla

Зазначається, що Tesla стала першою компанію, яка оголосила про призупинення виробництва через збій у ланцюзі поставок. Однак китайський автовиробник Geely та шведська меблева компанія Ikea теж попередили про затримки поставок.

Як повідомлялося, 10 січня єменські бойовики-хусити заявили, що будуть атакувати всі кораблі, які прямують до Ізраїлю, незалежно від їхнього прапора, та застерегли міжнародні судноплавні компанії від відвідання ізраїльських портів.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-