У Китаї відкликають понад 1,6 мільйона проблемних електромобілів Tesla

У Китаї відкликають понад 1,6 мільйона проблемних електромобілів Tesla

Укрінформ
Американська компанія Tesla відкликає понад 1,6 мільйона експортованих до Китаю електромобілів моделей S, X, 3 і Y через виявлені проблеми з автоматичним рульовим управлінням та системою розблокування дверей.

Про це з посиланням на Державне управління з регулювання ринку КНР повідомляє АР, передає Укрінформ.

Зазначається, що Tesla Motors у Пекіні та Шанхаї використовуватиме дистанційне оновлення для вирішення проблем, тому в більшості випадків власникам авто не потрібно буде відвідувати сервісні центри Tesla.

Відкликання через проблеми з функцією автоматичного підрулювання стосується 1,6 мільйона імпортованих до Китаю електрокарів моделей Model S, Model X, Model 3 і Model Y. У повідомленні китайського регулятора йдеться, що в цих авто після ввімкнення функції автоматичного керування (Autopilot) водії відволікаються від контролю за дорогою і це призводить до збільшення ризику аварій.

Порушення в роботі логічного керування розблокуванням дверей для електромобілів Model S і Model X стосується 7538 авто, виготовлених у період із 26 жовтня 2022 року по 16 листопада 2023 року. Їх необхідно усунути, щоб запобігти відкриванню дверних замків під час зіткнення.

Відкликання в Китаї відбувається після того, як минулого місяця у Сполучених Штатах було відкликано понад 2 мільйони електромобілів Tesla для вдосконалення системи моніторингу стану водіїв.

Воно стало наслідком дворічного розслідування Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США, яке виявило несправність системи у серії аварій, що сталися під час використання водіями частково автоматизованої системи водіння Autopilot. Деякі ДТП були смертельними.

Внесені оновлення мають на меті змусити водіїв, які використовують систему автопілота Tesla, не відволікатись і приділяти більше уваги дорозі. У документах, поданих компанією до уряду США, йдеться, що онлайн-зміна програмного забезпечення збільшить кількість попереджень і сповіщень водіїв, щоб вони тримали руки на кермі.

Читайте також: У Південній Кореї відкликають понад 72 тисячі автомобілів, більшість - Tesla

Китай є основним ринком і виробничим центром для Tesla. У 2019 році компанія побудувала у Шанхаї перший за межами США завод електромобілів, який збирає електрокари для Китаю, Європи та інших закордонних ринків.

Як повідомляв Укрінформ, один із провідних світових виробників електромобілів американська компанія Tesla повідомила про виробництво майже 950 тисяч авто на своєму китайському заводі в Шанхаї, що становить більш ніж половину із виготовлених нею у 2023-му 1,8 мільйона електрокарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-