У Китаї торік виготовили більш як половину електромобілів Tesla

У Китаї торік виготовили більш як половину електромобілів Tesla

Укрінформ
Один із провідних світових виробників електромобілів американська компанія Tesla повідомила про виробництво майже 950 тисяч авто на своєму китайському заводі в Шанхаї, що становить більш ніж половину із виготовлених нею у 2023-му 1,8 мільйона електрокарів.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані компанії повідомляє Xinhua.

Зазначається, що гігафабрика Tesla у Шанхаї, перша за межами Сполучених Штатів, минулого року збільшила виробництво на третину, порівняно з 2022-м, і виготовила 947 тисяч авто (майже 2 600 одиниць на день – ред.), що становить більш ніж половину з понад 1,8 мільйона електромобілів, вироблених компанією у 2023-му.

З них майже дві третини електрокарів, понад 600 тисяч, продано на китайському ринку.

Такого результату, зазначили в компанії, вдалося досягнути завдяки здатності виготовляти один автомобіль менш ніж за 40 секунд, що стало можливим після локалізації в Китаї понад 95% виробництва вузлів і компонентів Tesla, що використовуються на заводі в Шанхаї.

У керівництві Tesla Gigafactory Shanghai зазначили, що автозавод у Шанхаї перетворився на головний експортний центр Tesla в усьому світі.

Читайте також: Поставки електрокарів Tesla у 4-му кварталі перевищили очікування аналітиків

Останніми роками Tesla нарощує інвестиції в Шанхай. Наприкінці грудня минулого року компанія офіційно запустила проєкт будівництва мегафабрики з виробництва автомобільних акумуляторів, здатної виробляти 10 тисяч АКБ на рік.

Планується, що виробництво на цьому заводі розпочнеться уже в четвертому кварталі наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, китайська компанія BYD заявила про рекордні продажі електрокарів, на крок наблизившись до зміщення з першого рядка найбільшого у світі виробника електромобілів Tesla Ілона Маска.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-