Хакери розсилають військовим ЗСУ повідомлення про «рекрутинг» із вірусами

Хакери розсилають військовим ЗСУ повідомлення про «рекрутинг» із вірусами

Укрінформ
Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України попереджає про повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням, які під виглядом рекрутингу до 3 ОШБр та ЦАХАЛ хакери розсилають військовослужбовцям ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держспецзв'язку у Телеграмі.

Зазначається, що урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, вжила заходів щодо серії кібератак, в ході яких зловмисники розсилали в месенджері Signal військовослужбовцям ЗСУ повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням на тему рекрутингу до третьої окремої штурмової бригади ЗСУ та Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Підозрілу активність виявили фахівці американо-японської компанії Trendmicro в кінці грудня 2023 року, про що повідомили CERT-UA. Повідомлення зловмисників містять файли-архіви, запуск вмісту яких призведе до зараження комп’ютера шкідливими програмами REMCOSRAT і REVERSESSH. При цьому, назви та вміст архівів зловмисники намагаються зробити цікавими для військових – «опитування полоненого», «геолокації», «команди кодування», «позивні» тощо.

Читайте також: ВАКС змінив запобіжний захід одному з учасників схеми з грошима Держспецзв'язку

В CERT-UA додають що, незважаючи на використання публічно доступного інструментарію (що може призводити до виявлення подібності з іншими атаками), описана активність за іншими специфічними ознаками є окремим кластером кіберзагроз та відстежується за ідентифікатором UAC-0184.

Як повідомлялося, в Україні урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події CERT-UA від січня 2022 року до вересня 2023 року зафіксувала майже чотири тисячі кіберінцидентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-