ВАКС змінив запобіжний захід одному з учасників схеми з грошима Держспецзв'язку

ВАКС змінив запобіжний захід одному з учасників схеми з грошима Держспецзв'язку

Укрінформ
Вищій антикорупційний суд змінив запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо заволодіння 62 млн грн коштів Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі

27 грудня слідчий суддя ВАКС змінив запобіжний захід колишньому директору державного підприємства, яке підпорядковано Держспецзв’язку, який є підозрюваним у справі щодо заволодіння державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Держспецзв’язком засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних.

У САП нагадали, що 28 листопада слідчий суддя ВАКС застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30 млн грн.

Оскільки за підозрюваного заставу в повному розмірі так і не було внесено, сторона обвинувачення звернулася до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу на більш суворий.

ВАКС частково задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, та застосував до особи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 25 млн грн застави.

Читайте також: ВАКС залишив без змін запобіжний захід ексзаступнику голови Держспецзвязку

На виконання рішення суду особу взято під варту у залі суду.

Як повідомляв Укрінформ, детективи НАБУ у листопаді повідомили про підозру в заволодінні 62 млн грн голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрію Щиголю, його заступнику та ще чотирьом особам.

Їм інкримінують дії, передбачені ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-