У США запустили в космос місію на Місяць

У США запустили в космос місію на Місяць

Відео
Укрінформ
United Launch Alliance успішно запустив у космос свою першу ракету Vulcan Centaur, в рамках тестового польоту ракета перенесе приватний посадковий модуль Astrobotic Peregrine на Місяць.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Після кількох тижнів затримок United Launch Alliance запустив ракету Vulcan Centaur з космодрому на мисі Канаверал у Флориді о 2:18 за місцевим часом (о 9:18 за київським часом) у рамках місії Cert-1. Ракета також несе посадковий модуль приватної місії Peregrine, створеної американською компанією Astrobotic.

Посадковий модуль Astrobotic Peregrine мав відокремитися від верхнього ступеню Vulcan через 50 хвилин після зльоту. Посадка на Місяць запланована на 23 лютого.

Читайте також: Гелікоптер Ingenuity під час чергового польоту на Марсі здолав 260 метрів

Peregrine виконає шість експериментів для NASA у якості першого польоту програми агентства Commercial Lunar Payload Services. Місія спробує здійснити першу висадку США на Місяць з часів місії Apollo-17 у 1972 році. В разі успіху Peregrine стане першою приватною місією, яка безпечно висадилась на Місяць.

Peregrine також перевозить на Місяць низку корисних навантажень, зокрема пакунок для служби доставки DHL, цифрову художню галерею, зразки ДНК людини та кремованих останків для космічних поховальних компаній Celestis та Elysium.

Як повідомлялося, 25 грудня японський місячний посадковий модуль SLIM увійшов до орбіти Місяця.

Фото: ULA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-