Зонд NASA максимально наблизиться до супутника Юпітера

Зонд NASA максимально наблизиться до супутника Юпітера

Укрінформ
Космічний корабель Juno від NASA 30 грудня пролетить повз супутник Юпітера Іо на найменшій за останні 20 років відстані.

Про це йдеться у пресрелізі Лабораторії реактивного руху NASA (JPL), передає Укрінформ.

«Поєднуючи дані цього прольоту з нашими попередніми спостереженнями, наукова команда Juno вивчає, як змінюються вулкани на Іо. Ми шукаємо, як часто вони вивергаються, наскільки вони яскраві та гарячі, як змінюється форма потоку лави та як активність Іо пов’язана з потоком заряджених частинок у магнітосфері Юпітера», — зазначив головний дослідник команди Juno Скотт Болтон із Південно-Західного науково-дослідного інституту в Сан-Антоніо, штат Техас.

Читайте також: SpaceX і NASA готуються запустити місію на астероїд Психея

Зонд NASA максимально наблизиться до супутника Юпітера на приблизно 1500 км.

Другий політ апарата повз Іо запланований на 3 лютого 2024 року. Juno знову наблизиться до супутника Юпітера на приблизно 1500 кілометрів.

Читайте також: Зонд NASA успішно пролетів повз астроїд між Марсом і Юпітером

Космічний апарат раніше вже спостерігав за вулканічною активністю на Іо на відстані від 11 тис. до понад 100 тис. кілометрів і передав перші фотографії північного та південного полюсів супутника.

Зонд також здійснив близькі обльоти крижаних супутників Юпітера - Ганімеда та Європи.

Як повідомляв Укрінформ, космічний зонд Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) Juno зробив фото вихорів поблизу північного полюса Юпітера.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-