Канада заборонила продажі бензинових та дизельних авто з 2035 року

Канада заборонила продажі бензинових та дизельних авто з 2035 року

Укрінформ
Канада у вівторок оприлюднила остаточні правила, згідно з якими всі легкові автомобілі, позашляховики, кросовери та легкі вантажівки, які продаватимуться в країні до 2035 року, повинні мати нульовий рівень викидів.

Про це повідомляє TVP, передає Укрінформ.

Ці правила є частиною загального плану уряду щодо боротьби зі зміною клімату. Нові правила, відомі як Стандарт доступності електромобілів, були вперше оприлюднені в 2021 році.

Згідно з ними, до 2026 року транспортні засоби з нульовим рівнем викидів повинні становити щонайменше 20% від усіх проданих автомобілів, а до 2030 року - щонайменше 60%. Представники галузі кажуть, що у третьому кварталі 2023 року електромобілі становили 12,1% продажів нових автомобілів.

"Транспортні засоби з нульовим рівнем викидів є важливим компонентом низьковуглецевого майбутнього Канади", - сказав у своїй заяві міністр природних ресурсів Джонатан Вілкінсон.

На транспорт припадає близько 22% викидів парникових газів у Канаді.

Читайте також: Volvo залучить понад 1 000 роботів до виробництва електрокарів нового покоління

Канадська автомобільна промисловість вважає ці правила занадто амбітними через вищу вартість електромобілів і той факт, що мережа зарядних станцій доступна не по всій країні, особливо що стосується сільської місцевості.

У відповідь на скарги на те, що електромобілі непрактичні у віддалених і північних районах, де холодні умови можуть знизити ефективність акумуляторів, гібридні автомобілі з повністю електричним запасом ходу 80 км і більше залишаться доступними для продажу в 2035 році й далі.

За даними Міжнародного енергетичного агентства, розташованого в Парижі, глобальні продажі електромобілів зараз складають близько 13% від усіх продажів автомобілів і, ймовірно, зростуть до 40-45% ринку до кінця десятиліття.

Як повідомляв Укрінформ, в ЄС також вирішили заборонити випуск автомобілів із класичним двигуном з 2035 року.

В 2023 році Україні попит на електромобілі зріс майже утричі.

А японський автовиробник Toyota Motor Corp. заявив, що збільшить відсоток автомобілів з нульовим рівнем викидів у своїх європейських продажах до понад 20% до 2026 року, пропонуючи принаймні 15 електричних моделей і моделей на паливних елементах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-